Що ж,
якшо вже ви тут, то пропоную вкусіть мій перший пост. Остання доба мого життя
була досить насиченою,тому про все детально і дотримуючись хронології.
Так склалось, шо останній свій семестр я провів у Литві. Там я вів досить специфічний,
але мій улюблений спосіб життя. Якби вам тоді запропонували на вибір подивитись
на моє існування і як на городі у баб Нюри росте баклажан, ви б з відром
поп-корну слідкували за розвитком подій в житті баклажана. Тоді ні про який
блог не могло бути й мови, бо всі мої записи були б схожі на паблік «Камень в
лесу». Зараз все трохи змінилось і наступні 5 місяців я проведу в Чехії, де
вирішив виявити максимальну або хоча б середню активність більш-менш живої та
здорової людини.
Отака пєтрушка.
Аеропорт.
Відправивши додому батьків, які відправили мене в Чехію, я кілька годин уютно
сидів і чекав на свій літачок, до якого мене допустили фразою: «Лєна, стоп,
пацан ше не роздівся», коли я намагався зняти годинник і ремінь, щоб покласти
їх в ящичок, який рухався по конвеєру на перевірку. Це було не смішно, бо я
думав, шо Лєна (за компом) з падругой у формі (біля рамки) після «стоп» буде
чекати, поки пацан роздягнеться повністю.
Дочекавшись
посадки, я заліз на своє місце, де намагався заснути, але мене, як людину, що
дуже схожа на інженера-проектувальника і перекладача, питали про модель літака
і «а что он сказал?», після якоїсь фрази пілота на чеській. І це о 4 ранку,
коли я і так вапщє нічо не ацтрєлюю. Сам політ був просто агонь, про це варто
сказати окремо. Якщо порівнювати, то в МАУ працюють пілоти-джентльмени, шо
відчувають літак як продовження власного тіла чи ніжну дівчину, яку вони
особисто проводять та забирають з балу. А чеські авіалінії радують пациками со
стажем, які імєнно люблять вадіть самальоти с вєтєрком. Я навіть уявив, як у
ваділи (пілот не дуже доречно) звисає лікоть лівої руки у відкрите вікно, коли
він заходить на посадку. Він отточєним двіженієм губ спльовує двісті раз пережовану
сємку у це ж вікно зі словами: «А щас садімся мля, хто атстєгнулся раньше
врємєні – пакойнік».
З одного боку, такий літак ніколи в житті не захоплять ніякі терористи, бо вони будуть валятись в проході, кричати і закривати руками упругі струї крові з вух, бо все, шо вижило у вухах при взльоті, точно буде порвано в клочья під час посадки через різкий перепад тиску. По моїм відчуттям, вся траєкторія польоту літака була схожа на друковану літеру «П». За три години польоту я кілька разів думав, наскільки дико буде виглядати 22х річний хлопець, що скрутився калачиком і ридає з голосним схлипуванням від болі у вухах.
З одного боку, такий літак ніколи в житті не захоплять ніякі терористи, бо вони будуть валятись в проході, кричати і закривати руками упругі струї крові з вух, бо все, шо вижило у вухах при взльоті, точно буде порвано в клочья під час посадки через різкий перепад тиску. По моїм відчуттям, вся траєкторія польоту літака була схожа на друковану літеру «П». За три години польоту я кілька разів думав, наскільки дико буде виглядати 22х річний хлопець, що скрутився калачиком і ридає з голосним схлипуванням від болі у вухах.
З 6 до 9 ранку я всіма силами і транспортом
добирався до блискучої та неперевершеної Марії Михалко, що погодилась приютити
мене та мої речі в кімнаті гуртожитку та показати Прагу, поки я буду тут.
Ми зганяли обміняти бабулєнцию за найвигіднішим у місті курсом в…єврейському
кварталі. Да-да, сам здивувався, але виявилось, шо там арабський обмінник, всьо
ок. Марія показала мені купу цікавих і крутих місць по всій Празі і розповіла
те, шо сама чула від гіда. Як ми обидва зрозуміли, чула і знає вона дофіга, а
сприймав я це як міг, тобто майже ніяк, бо не спав. Саме по собі місто просто
шикарне. Магазини, архітектура, транспорт
- всьо як у людей. І люди теж норм, бо навіть бомжі знають кілька мов
(мав досвід перевірити).
Коли настав час
закинути шось в топку, бо я вже ледь тримався на ногах, ми з Марією почали
шукати якусь утну недорогу кафешку, де можна було б спробувати канєшно же
рульку, пиво і трдєльнік – це така мєсна вкуснота, хлєбчік у формі пустої
спіралі, який на замовлення обмазують всередині нутеллою, вершками, жиром
бєшеной асліци і чим захочеш. Видають «з собою» майже на кожному кроці в центрі
міста. Якшо ви думаєте, шо я розповідаю це бо спробував, то хєр там плавав. Псіханули
і пішли в Hard Rock Café. Там, канєшно, не найнижчі ціни, але
якість страв і обслуговування на такому рівні, наче тебе завтра на плаху ведуть
за всі гріхи офіціантів і кухарів світу. Там настільки смачно, шо можна з’їсти язик. І свій і чужий. А порції такі
великі, шо ти не захочеш їсти більше ніякі язики. Я взагалі не прихильник
алкоголю, але мені здалось, шо той вишневий сідр лікує важкі хронічні
захворювання. Карочє, пацани, там просто піща багов. Ваш рот після страв з Hard Rock Café буде сприймати будь-яку іншу їжу як особисту
образу.
Після
тонни фоток і мільярдів кроків по місту ми вирішили зайти в магаз. Марія
розповіла, шо в Чехії єсть така дічь, як свій лічний сорт Коли. Називається ця
штука «Kofola» і вважається відповіддю чехів на капіталістичні
помиї. Я не міг не спробувати, тим більше, шо всі її хлєщут як не в себе. Смак
досить цікавий, але Марія сказала, шо не варто очікувати схожості з Колою, але
воно шось і не схоже. Це шось середнє між колою, квасом і сльозами тренерів з
фітнесу. Я взагалі не знаю, які хіміки таке зробили, бо якшо в Коли є секретний
інгредієнт в рецепті, то тут, мабуть, весь рецепт секретний окрім води. Причому
для самих хіміків теж. Окрім цього, Марія купила «Бурчак». Це алкогольний
напій, який можна купити в Чехії тільки в вересні та жовтні. Чого? А пьос іх
знає. Звичайна прозора рідина, але чомусь трохи густіша за воду. Не прям сіроп,
але різниця трохи відчувається. На смак шось середнє між сідром і шампанським.
Перше бухлішко в моєму житті, де ВАПЩЄ не відчувається смак алкоголю. Прям
вапщє.
На цьому день
завершився, зранку я їду в Брно, де і продовжу список своїх пригод (ну і
канєшно буду вчитись, да).
2 комментария:
Дякую, Дімка. Ти зробив мій день!))
Ага, приходьте ще! Я дні роблю як пить дать :D
Отправить комментарий